DOI KHAM’S RECIPE 03

DOI KHAM’S RECIPE 03

Ingredients

  • 1 baguette
  • 4 tomatoes
  • 2 teaspoons Doi Kham Tomato Paste
  • 6 cloves garlic
  • 1/2 lemon
  • 4 tablespoon Parmesan cheese
  • 10 leaves basil
  • 2 tablespoon olive oil
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Dice tomatoes then mix with all the ingredients. Serve on toasted baguette.

ส่วนผสม

ขนมปังบาแก็ต                       ๑ แถว

มะเขือเทศเข้มข้น ตราดอยคำ  ๔ ลูก

กระเทียม                               ๖ กลีบ

เลมอน                                 ๑/๒ ลูก

พาเมซาน ชีส                       ๔ ช้อนโต๊ะ

ใบโหระพา                           ๑๐ ใบ

น้ำมันมะกอก                        ๒ ช้อนโต๊ะ

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

หั่นมะเขือเทศให้เป็นเต๋า ผสมกับส่วนผสมทั้งหมด คลุกให้เข้ากันในชามผสม ทานกับขนมปังบาแก็ตกรอบๆ

 

Ingredients

  • 6 burger buns
  • 6 sliced tomatoes
  • 6-8 slices Cheddar cheese
  • 6 teaspoons Doi Kham Tomato Spread
  • Unsalted butter
  • 2 grinded chicken thighs
  • 1/2 onion
  • 4 cloves garlic
  • 4 sprigs oreganos
  • 3 sprigs thymes
  • 1/2 teaspoons Cayenne pepper
  • 5 tablespoons olive oil
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Marinate the grinded chicken thighs with all the spices and keep in the refrigerator for 2 hours. Then, mold the marinated chickens into a circle slice and fry it on a pan with olive oil until its color on both side look nice and put the Cheddar cheese on top of it. Wait until the cheese is melted then put it on the buttered burger bun, follow by adding Doi Kham Tomato Spread and sliced tomatoes. Finally, top with the burger bun.

ส่วนผสม

ขนมปังเบอร์เกอร์                            ๖ ชิ้น

มะเขือเทศหั่นแว่น                           ๖ ชิ้น

เชดด้าชีส                                   ๖-๘ แผ่น

มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ  ๖ ช้อนชา

เนยจืด

สะโพกไก่บด                                  ๒ ชิ้น

หอมใหญ่                                     ๑/๒ ลูก

กระเทียม                                      ๔ กลีบ

ออริกาโน่                                      ๔ ก้าน

ไทม์                                             ๓ ก้าน

พริกคาเยนป่น                          ๑/๒ ช้อนชา

น้ำมันมะกอก                             ๕ ช้อนโต๊ะ

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

หมักส่วนผสมสะโพกไก่และเครื่องเทศทุกชนิดเข้าด้วยกัน เก็บไว้ในตู้เย็น 2ชม. ก่อนเสิร์ฟปั้นไก่หมักให้เป็นแผ่นกลมๆ จี่บนกระทะกับน้ำมันมะกอกให้ได้สีสวยทั้งสองด้านและนำเชดด้าชีสวางไว้ด้านบน รอจนชีสละลายดี นำไปวางบนขนมปังเบอร์เกอร์ที่ทาด้วยเนย ซอสมะเขือเทศ และมะเขือเทศหั่นแว่น ประกบด้วยด้านบนของขนมปังเบอร์เกอร์ เป็นอันเสร็จ

Ingredients

  • 200 grams all-purpose flour
  • 10 grams yeast
  • 60 milliliters water
  • 1/2 teaspoons sugar
  • 1/2 teaspoons salt
  • 1 egg
  • 1 tablespoon olive oil
  • 6 tablespoons Doi Kham Tomato Spread
  • 200 grams ham
  • 100 grams Champignon mushroom
  • 300 grams Mozzarella cheese
  • 1 whole Basil
  • Olive oil
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Begin with pizza flour; mix all-purpose flour, salt, sugar, egg and olive oil together. Dissolve yeast in water then heat it up and knead it with the mixed flour until the dough is not sticky and smooth. Let stand for 30 minutes in warm and damp place for the yeast to develop. Knead again and roll the flour into thin sheets. Top with Doi Kham Tomato Spread, ham, thin sliced mushrooms, olive oil and season then spread the cheese. Bake in 200 degree Celsius for 10 minutes. Serve with basil leaves on top.

ส่วนผสม

แป้งอเนกประสงค์                        ๒๐๐ กรัม

ยีส                                               ๑๐ กรัม

น้ำ                                        ๖๐ มิลลิลิตร

น้ำตาล                                   ๑/๒ ช้อนชา

เกลือ                                     ๑/๒ ช้อนชา

ไข่                                                ๑ ฟอง

น้ำมันมะกอก                              ๑ ช้อนโต๊ะ

มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ  ๖ ช้อนโต๊ะ

แฮม                                          ๒๐๐ กรัม

เห็ดแชมปิญอง                           ๑๐๐ กรัม

มอสซาเรลล่า ชีส                        ๓๐๐ กรัม

โหระพา                                           ๑ ต้น

น้ำมันมะกอก

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

เริ่มจากแป้งพิซซ่า โดยการนำแป้งอเนกประสงค์ผสมกับเกลือ, น้ำตาล, ไข่ และน้ำมันมะกอก ผสมน้ำกับยีสแล้วนำไปอุ่น นวดรวมกับส่วนผสมแป้ง นวดจนแป้งไม่ติดมือ และเนียนดี พักไว้ในที่อุ่น และชื้น 30 นาที เพื่อให้ยีสเติบโตได้ดี นำมานวดอีกครั้งแล้วคลึงแป้งให้เป็นแผ่นบาง ทาด้วยซอสมะเขือเทศ, แฮม, เห็ดหั่นบางๆ, น้ำมันมะกอก, ปรุงรส และโรยชีสเข้า อบในอุณหภูมิ 200 องศาเซลเซียส 10 นาที เสร็จแล้ววางด้วยใบโหระพา พร้อมเสิร์ฟ