DOI KHAM’S RECIPE 05

Ingredients

  • 400 grams chopped shrimp
  • 10 tomatoes
  • 1 box Doi Kham 99% Tomato Juice with Mixed Vegetable Juice: Peppery
  • 3 tablespoons Doi Kham Tomato Paste
  • 1 tablespoon coriander
  • 1 tablespoon scallion
  • 2 tablespoons vegetable oil
  • 20 dried chilies
  • 5 head shallots
  • 10 cloves garlic
  • 1 tablespoon fermented soybean
  • 1/2 teaspoon salt
  • Royal Project Rice Cracker

Instructions

Pound the chilies, shallots, garlics together until thoroughly pulpy. Put in shrimp paste and salt then pound them all together again. Ready the pan and fry the spices with oil until there’s nice aroma. Put in grounded pork and fry until cooked. Pour in some water just enough to be boiled. Put in tomatoes,  Doi Kham Tomato Paste,  Doi Kham 99% Tomato Juice with Mixed Vegetable Juice: Peppery and stir it all together. Turn the heat on until the tomatoes are cooked. Then turn off the heat. Served with various flavors of Royal Project Rice Crackers.

ส่วนผสม

กุ้งสับ                                     ๔๐๐ กรัม

มะเขือเทศ                              ๑๐ ลูก

น้ำมะเขือเทศผสมน้ำผักรวม ๙๙% เวอร์จิน แมรี ตราดอยคำ ๑ กล่อง

มะเขือเทศเข้มข้น ตราดอยคำ  ๓ ช้อนโต๊ะ

ผักชี                                     ๑ ช้อนโต๊ะ

ต้นหอม                                 ๑ ช้อนโต๊ะ

น้ำมันพืช                               ๒ ช้อนโต๊ะ

พริกขี้หนูแห้ง                        ๒๐ เม็ด

หอมแดง                                ๕ หัว

กระเทียม                               ๑๐ กลีบ

ถั่วเน่า                                    ๑ ช้อนโต๊ะ

เกลือ                                  ๑/๒ ช้อนชา

วิธีทำ

โขลกพริก หอมแดง กระเทียม รวมกันให้ละเอียดแล้วจึงใส่กะปิและเกลือ โขลกให้เข้ากัน ตั้งกระทะผัดเครื่องแกงกับน้ำมัน จนมีกลิ่นหอม ใส่เนื้อหมูบด ลงผัดให้สุก เติมน้ำเล็กน้อยพอเดือด ใส่มะเขือเทศ ลงผัดให้เข้ากัน ตั้งไฟต่อจนมะเขือเทศสุก ปิดไฟ ทานกับข้าวเกรียบหลากรสของโครงการหลวง

  

Ingredients

  • 100 grams French fries
  • Salt
  • Doi Kham Tomato Spread

Instructions

Fry the small-size French fries until yellow and crisp. Take them up from the oil and sprinkle salt. Enjoy the dish with Doi Kham Tomato Spread.

ส่วนผสม

เฟรนฟราย               ๑๐๐ กรัม

เกลือ

มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ

วิธีทำ

ทอดเฟรนช์ฟรายส์ขนาดแท่งเล็กให้เหลืองกรอบ ตักขึ้นจากน้ำมัน พร้อมโรยเกลือ ทานเพลินๆกับมะเขือเทศทาขนมปังดอยคำ

 

Ingredients

  • 100 grams uncooked spaghetti
  • 15 cloves garlic
  • 6 slices bacon
  • 100 milliliters olive oil
  • 2 teaspoon cayenne pepper
  • 40 grams Doi Kham Dehydrated Cherry Tomato
  • 70 grams parmesan cheese
  • Basil leaves
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

On medium heat, fry thin sliced garlics together with olive oil. Put in bacons, cayenne peppers while at the same time boil the spaghetti until cooked. Put the cooked spaghetti in the same pan (may also add stocks). Fry until the spaghetti absorbed the water and oil. Put in Doi Kham Dehydrated Cherry Tomato, parmesan cheese, basil leaves and finish the process by seasoning.

ส่วนผสม

เส้นสปาเก็ตตี้                                    ๑๐๐ กรัม

กระเทียม                                          ๑๕ กลีบ

เบคอน                                              ๖ เส้น

น้ำมันมะกอก                                     ๑๐๐ มิลลิลิตร

พริกป่น                                             ๒ ช้อนชา

มะเขือเทศเชอร์รีอบแห้ง   ตราดอยคำ  ๔๐ กรัม

พาเมซาน ชีส                                    ๗๐ กรัม

ใบโหระพา

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

ตั้งกระทะบนไฟร้อนปานกลาง เจียวกระเทียมที่หั่นแบบบางๆกับน้ำมันมะกอก ใส่เบคอน, พริกป่น ในขณะเดียวกันก็ลวกเส้นสปาเก็ตตี้ให้พอสุก นำเส้นใส่ในกระที่เจียวกระเทียม (อาจใส่น้ำสต๊อกลงไปได้) ผัดให้เส้นดูดน้ำและน้ำมันเข้าไป ตามด้วยมะเขือเทศอบแห้ง, พาเมซาน ชีส, ใบโหระพา และปรุงรส เป็นอันเสร็จ