DOI KHAM’S RECIPE 04

Ingredients

  • 15 tomatoes
  • 1 tablespoon Doi Kham Tomato Paste
  • 1 box Doi Kham 99% Tomato Juice Low Sodium Formula
  • 1 head garlic
  • 10 stalks thyme
  • 6 tablespoons olive oil
  • 5 leaves basil
  • 80 milliliters chicken stock
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Chop tomatoes and garlics in halves. Put them on the tray. Season them with thyme and olive oil. Then put them in 180 degree Celsius preheated oven for 25 min then take them out of the oven. On high heat, add the tomato, Doi Kham Tomato Paste and Doi Kham 99% Tomato Juice Low Sodium Formula with chicken stock until everything gets smooth. Then blend it with Basil leaves. Season it with salt and pepper. Can be served with Crouton.

ส่วนผสม

มะเขือเทศ                                                        ๑๕ ลูก

มะเขือเทศเข้มข้น ตราดอยคำ                            ๑ ช้อนโต๊ะ

น้ำมะเขือเทศ ๙๙% สูตรโซเดียมต่ำ ตราดอยคำ  ๑ กล่อง

กระเทียม                                                         ๑ หัว

ไทม์                                                                ๑๐ ก้าน

น้ำมันมะกอก                                                    ๖ ช้อนโต๊ะ

ใบโหระพา                                                       ๕ ก้าน

น้ำสต๊อก                                                         ๘๐ มิลลิลิตร

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

ผ่าครึ่งมะเขือเทศ และกระเทียม วางไว้บนถาดอบโรยด้วยไทม์ และน้ำมันมะกอก เข้าอบในเตาอบอุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส 25 นาที เมื่อย่างสุกดี นำมะเขือเทศย่างไปใส่ในหม้อ เทน้ำสต๊อก ตั้งบนไฟแรงต้ม และเคี่ยวให้เละ แล้วนำไปปั่นกับใบโหระพาให้เนียนข้นดี ปรุงรสอีกครั้ง พร้อมเสิร์ฟกับขนมปังกรอบก็อร่อยและอยู่ท้องดี

 

 

 

Ingredients

  • 20 crispy rice cakes
  • 2 cans sardine fish
  • 2 heads shallots
  • 3 tablespoons Doi Kham Tomato Spread
  • 1/2 lemon grass
  • 6 leaves cilantro
  • 7 Thai chilies
  • 2 peppermint stalks
  • 1 coriander
  • 2 lime

Instructions

Slice the spices into thin pieces then blend them with the canned sardines in tomato sauce. Season by squeezing the lime. Pick and sprinkle the basil leaves and corianders. Eat with crispy rice cakes.

ส่วนผสม

ข้าวตัง                                       ๒๐ แผ่น

ปลากระป๋อง                               ๒ กระป๋อง

หอมแดง                                     ๒ หัว

มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ  ๓ ช้อนโต๊ะ

ตะไคร้                                       ๑/๒ ต้น

ผักชีใบเลื่อย                                 ๖ ใบ

พริกขี้หนู                                      ๗ เม็ด

ใบสะระแหน่                                  ๒ ก้าน

ผักชี                                             ๑ ต้น

มะนาว                                           ๒ ลูก

วิธีทำ

นำผักสมุนไพรมาซอยให้เป็นชิ้นบางๆ นำมาคลุกกับปลากระป๋อง บีบน้ำมะนาวปรุงรส เด็ดใบสะระแหน่ และผักชีโรยหน้า ทานกับข้าวตังทอดกรอบๆ

Ingredients

  • 100 grams dried penne pasta
  • 40 grams Doi Kham Dehydrated Cherry Tomato
  • 30 milliliters white wine
  • 30 grams onion
  • 20 grams garlic
  • 50 grams basil
  • 20 grams pine nuts
  • 20 grams parmesan cheese
  • 70 milliliters olive oil
  • 2 cloves garlic
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Blend the basil leaves, pine nuts, olive oil, garlic and season in the food processor (If you don’t have any food processor, you can use mortar and pestle instead) to make a Pesto sauce. In the meantime, boil penne pasta in salted water. Fry onions, garlics with olive oil then pour in some white wine. Continued to stew until the mixture is dried out then finally add and stir Doi Kham Dehydrated Cherry Tomato, penne pasta and the sauce together.

ส่วนผสม

เส้นเพนเน่                                   ๑๐๐ กรัม

มะเขือเทศเชอร์รีอบแห้ง ตราดอยคำ๔๐ กรัม

ไวน์ขาว                                        ๓๐ มิลลิลิตร

หอมใหญ่                                      ๓๐ กรัม

กระเทียม                                      ๒๐ กรัม

ใบโหระพา                                     ๕๐ กรัม

พายนัท                                          ๒๐ กรัม

พาเมซาน ชีส                                 ๒๐ กรัม

น้ำมันมะกอก                                  ๗๐ มิลลิลิตร

กระเทียม                                        ๒ กลีบ

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

ปั่นใบโหระพากับพายนัท, พาเมซาน, น้ำมะนมะกอก, กระเทียม และปรุงรส ในเครื่องปั่น (ถ้าไม่มีเครื่องสามารถตำในครกได้) ให้เป็นเพสโต้ซอส ในขณะที่ต้มน้ำเดือดใส่เกลือเพื่อต้มเส้นเพนเน่ ตั้งกระทะผัดหอมใหญ่, กระเทียมกับน้ำมันมะกอก ใส่ไวน์ขาวลงไป เคี่ยวให้งวดใส่มะเขือเทศอบแห้ง, เส้น และซอส ผัดให้เข้ากัน เป็นอันเสร็จ